Πρώτη συνάντηση των σχολείων του Δικτύου: «Ιωάννινα – γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα  11/1/2024 στον χώρο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο αμφιθέατρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, η πρώτη συνάντηση των σχολείων του Τοπικού Θεματικού Δικτύου: «Ιωάννινα – γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!», το οποίο λειτουργεί με την υποστήριξη του Εργαστηρίου Κοινωνικών Επιστημών και Εκπαίδευσης του Π.Τ.Δ.Ε. του Π.Ι.

Στη συνάντηση, που διοργάνωσε η κα Ταμίσογλου με τη βοήθεια των φοιτητών και φοιτητριών του τμήματος, συμμετείχαν και τα 7 σχολεία του δικτύου. Τη δράση αυτή παρακολούθησε και ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κος Λάζαρος Κωστανάσιος. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Τμήματος κος Σούλης.

Οι 160 μαθητές/τριες των σχολείων μίλησαν με τους φοιτητές που τους υποδέχτηκαν στην είσοδο και τους ξενάγησαν στους χώρους του Πανεπιστημίου, παρουσίασαν τα σχολεία τους και επισκέφτηκαν τα εργαστήρια του ΠΤΔΕ. Η συνάντηση είχε αρκετές εκπλήξεις, καθώς και στιγμές συγκίνησης, ενώ ολοκληρώθηκε με δωράκια που μοίρασαν οι φοιτητές στα παιδιά, τα οποία είχαν φτιάξει μόνοι τους.

Ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Η συνάντηση αυτή βοήθησε να γνωριστούν τα συνεργαζόμενα σχολεία μεταξύ τους και έθεσε τις βάσεις για την επιτυχή εξέλιξη του προγράμματος καθώς και για τη συνέχιση της λειτουργίας του δικτύου.

Η συνάντηση συνέπεσε μάλιστα, και με την κοινοποίηση στα σχολεία της έγκρισης λειτουργίας του Τοπικού Θεματικού Δικτύου: «Ιωάννινα – γνωρίζω τα μνημεία της πόλης μου!», την οποία ανακοίνωσε στον χαιρετισμό του ο Σ.Ε. κος Κωστανάσιος. Πρόκειται για το πρώτο Θεματικό Δίκτυο που λειτουργεί στα Ιωάννινα και ευχόμαστε να αποτελέσει προπομπό για τη δημιουργία και άλλων παρόμοιων θεματικών δικτύων.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 16ου Δ.Σ. Ιωαννίνων για την άμεση ανταπόκρισή στο αίτημά μου!

Υπεύθυνη προγράμματος για το 16ο ΔΣ Ιωαννίνων

Βάκη Παπακωστοπούλου