Φροντίζω το περιβάλλον Φυσικές καταστροφές, Πολιτική Προστασία

Στο πλαίσιο του 2ου εργαστηρίου δεξιοτήτων οι μαθητές της Ε΄τάξης εκπαιδεύτηκαν σε δράσεις διαχείρισης καταστροφών και κρίσεων με μεθοδολογίες και υλικό του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ). Με «παιχνίδι ρόλων» και με τη δημιουργία «κουτιού έκτακτης ανάγκης» για το σπίτι επιχειρήθηκε να γίνει κατανοητός ο ρόλος του κάθε φορέα που εμπλέκεται στην διαδικασία της διαχείρισης μιας κρίσης. Δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην παρουσίαση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης και πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις ετοιμότητας με ρεαλιστικά σενάρια και εξαγωγή συμπερασμάτων.

Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή μας στην Περιφέρεια Ηπείρου στο τμήμα της Πολιτικής Προστασίας. Ήταν μια εποικοδομητική αλληλεπίδραση για όλους μας και μια πρωτόγνωρη εμπειρία για τους μαθητές μας.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς όλους όσους συνετέλεσαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος ενημέρωσης των μαθητών και των εκπαιδευτικών, τους ανθρώπους της «Πολιτικής Προστασίας».

Μαυρογιώργος Δημήτριος, Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας Ηπείρου

Εμμανουλούδης  Δημήτριος, Καθηγητής ΔιΠαΕ

Οι Υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας:

Γρίβας Βασίλειος

Δούλη Φωτεινή

Καλογήρου Ιωάννα

Λώλου Παναγιώτα

Μαυρογιώργου Αθανασία

Μήτσιου Ευσταθία

Νάση Βαρβάρα

Πάτρας Γεώργιος

Φρίγκα Ιλεάνα

Φώτου Όλγα

Το τέλος της δράσης αλλά και η διάδραση με τους ανθρώπους της Πολιτικής Προστασίας μας ενέπνευσε για τον σχεδιασμό περαιτέρω δράσεων συνεργασίας, «καθώς η σχολική κοινότητα μπορεί να αποτελέσει σημαίνοντα σύμμαχο της Πολιτικής Προστασίας», όπως χαρακτηριστικά διατυπώθηκε στο ευχαριστήριο μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας.

Κλείνουμε το πρόγραμμά μας με το σύνθημα της Πολιτικής Προστασίας που με την παρέμβαση των μαθητών μας έγινε «ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΖΩΗΣ».

Για την υλοποίηση του προγράμματος συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί

Καρακώστας Αθανάσιος

Παπακωστοπούλου Βάκη

Νικολάκης Αλέξανδρος